Sunday, August 21, 2011

Stesen Keretapi dalam Pusat Membeli Belah

Pelik bukan?

Tapi inilah tarikan yang cuba di ketengahkan oleh Shopping Complex Sunway Carnival Mall untuk menarik pelanggan ke pusat membeli belahnya sempena hari raya ini.

Kagum melihat replika stesen keretapi disini dan ramai pengunjung yang datang sempat merakam detik kenangan mereka.


Kanak-kanak berebut-rebut nak masuk dalam

Stesen Sunway Carnival Mall


Cantik walaupun hanya replika



Read more...

Thursday, August 18, 2011

Tony Fernandes the New Owner of Queens Park Rangers FC (QPR)


Malaysian business tycoon Tony Fernandes CBE has completed his takeover of Queens Park Rangers Football Club.

Fernandes' company Tune Group have bought a majority stake in the Club, buying out previous majority shareholders Flavio Briatore and Bernie Ecclestone.

The 47 year-old founder of AirAsia, who is also the team principal of Formula One's Team Lotus, and his business partners, have a controlling stake of 66 per-cent and will work alongside the Mittal Family, who have retained their 33 per-cent stake.

Source: QPR official Website


Read more...

Benarkah David Villa menghina Islam?

*facepalm

El Classico memang dramatik,perlawanan dicemari dengan insiden pergaduhan diminit akhir apabila Fabregas a.k.a The Homesick Boy diterjah keras oleh Marcelo "alleycats"

Insiden itu juga telah menyebabkan Pinto (Barcelona), David Villa (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), and Ozil (Real Madrid) kesemuanya dilayangkan kad MERAH.

Dari sumber rakan blogger,Insiden Ozil dan Villa dicemari oleh cemuhan racist Villa yang menghina Islam.


"I was defending my religion,because David Villa insulting Islam!"- Mesut Ozil



Untuk lebih jelas saksikan video di bawah.



Dalam pada itu budak homesick"Fabregas" dengan nada sinis menganjing Arsene Wenger
"Tak sampai 48 jam aku belah dari Arsenal dah dapat Piala."



p/s: David Villa Lu banyak Langsi

My Place,My Territory,My Rule


Read more...

Akhirnya boleh juga Blogging

Its been a while!!

Serius aku rasa kekok nak menulis semula,3 bulan lebih tak update blog dah macam-macam perkara terjadi dalam dunia blog ni.

Macam-macam perkara dah aku lalui sejak 3 bulan lebih ni. Antaranya ialah pengalaman menarik yang tak boleh aku lupa ialah Latihan Industri di Philips Lumileds Lighting Bayan Lepas. Staff disana terbaik!!Tak kedekut ilmu tapi nasihat aku adalah kalau tak tau jangan malu nak bertanya, tak kira la kerja di mana sekalipun.

Walaupun hanya trainee tapi experience yang aku dapat umpama seorang engineer..hiks.


Ok cukup cerita kerja,
Sekarang bulan puasa+cuti semester memang agak membosankan. Jadi aku decide nak cari hobi baru untuk mengisi masa lapang daripada stoned kat rumah seko2.

Pergi la jalan-jalan di Jusco seko2,akhirnya singgah di kedai buku yang sangat popular. Perkara yang best akan aku buat bila keluar sorang2 ialah pergi kedai buku. Walaupun tak beli buku aku akan usha2 tajuk buku tu slow2 selepas tu belek2 depan belakang buku tu, kalau agak tertarik terus beli.

Sejam pun berlalu akhirnya aku beli tiga buah buku untuk dihadam cuti ni.





Ni la hobi terbaru aku sejak stoned di rumah sebelum ni. Atleast aku tak stoned lagi selepas ni, ada juga manfaat baca buku-buku ni.

p/s: New update about the books will coming soon..

My Place,My Territory,My Rule

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...